Vuxenkurser:Redan från starten har våra kurser varit väldigt uppskattade, speciellt för vår konversationsträning. Efter vår första termin visade kursutvärderingen av deltagarna att de absolut skulle rekommendera kursen till vänner och andra intresserade.


Våra kurser är inriktade mot två kategorier av studenter. Den första är för dem som inte har några förkunskaper alls, men har en hög ambitionsnivå. Våra kurser bäddar för vidare studier på universitet, samt för dem som vill läsa parallellt med sina arbeten. Den andra kategorin är dem som redan skaffat lite kunskaper från andra institutioner eller från Kina men vill fördjupa sej i ämnet.
 

Vi använder oss av modern kurslitteratur utgiven i Kina, samma litteratur som kvällskurserna vid Konfuciusinstitutet i Stockholms Universitet. Tyngdpunkten ligger på mycket konversation, men vi betonar också vikten av att kunna skriftspråket. Studenter får också lära sig mycket om kinesisk kultur, seder och bruk. Vi har även möjligheter att ordna språkresor till Kina.
Studenterna kan som mål ta HSK-prov i mandarinkinesiska, som utfärdas av kinesiska utbildningsdepartementet för icke infödda studenter världen över. Detta ger behörighet för studier på kinesiska universitet och "grönt kort" till vissa tjänster där språkkrav ställs på denna nivå. För mer kursinformation klicka på kursinfo.
 

 

中心发展介绍

 

Samarbetspartner: Följande skolor använder sig av Mandarinkinesiskt Språk- och Kulturcentrum:

IB syd gymnasiet, Viktor Rydberg Jarlaplan, Viktor Rydberg Odenplan, Åva Gymnasium i Täby, Internationella Kunskapsgymnasiet , och YBC i Nacka,
Abrahamsbergsskola och Samskolan Djursholm.