Så här säger några av våra elever om oss:


Anton Fors, 23 år, har läst kinesiska på lärarhögskolan i Nanjing 2006-2007:

-Jag kände att den bästa lösningen var att plugga vidare på Mandarinkinesiskt Språk- och Kulturcenter eftersom jag inte vill hoppa på Stockholms Universitet, som har en lägre nivå än jag behöver samt att det fungerar mer flexibelt eftersom jag inte har allt för mycket fritid.
Nu ska jag jobba och sedan läsa ett tekniskt basår på KTH. Jag hoppas att mina studier i kinesiska ska vara ett plus när jag söker jobb senare i livet.

*******************************

Fredrik Kragh Myllenberg, Business Controller på ett stort företag inom detaljhandeln:
Jag tog en tio timmars intensivkurs i mandarinkinesiska inför utlandsflytt till Shanghai. Jag är mycket nöjd!

*****************************************

Sofia Thomasson 19 år går i andra ring på S:t Ragnhilds Gymnasium Södertälje. Sofia har gått på vår kvällskurs i en termin samt sommarkurs hos oss innan hon åkte till Taiwan som utbytesstudent under 2007/2008.

Utbytesprogrammet ordnades genom Rotary. Det är sammanlagt 100 studenter som skulle resa till i huvudsak engelsktalande länder. Sofia dock har valt Taiwan med kinesiska och hon startade sin äventyr i mitten av augusti 2007 och har återvänt till Sverige juli 2008.

Vad tyckte Sofia att kinesiska var spännande ?

Jo, det var OS 2008 i Beijing och det tyckte jag var spännande. Det var kortsiktigt mål. Långsiktig intresse är att Kinas ekonomiska utveckling gör att kunskap i språket säkerligen kommer till stor användning i framtid.

Vad tycker du om vår kurs?

Jag kunde ingenting när jag startade, nu har lärt mej mycket och har jag fått bra grunder i språket.

Sofia kunde efter 30 timmars undervisningstid läsa 400 kinesiska tecken. Efter ytterligare 15 timmars sommarkurs med konversationsträning, kunde hon med korrekt uttal och bra flyt presentera Sverige, berätta om sej själv och sin familj och jämföra Sverige med Taiwan med enkla fakta och med hjälp av 20 powerpoint bilder.
Sofia tycker våra kursböcker är bra med tydlig uppläggning, att undervisningsmetoden är bra och hon har fått öva mycket muntligt.

Här kommer ett mail från Sofia två månader senare:

”Tack så mycket för terminen jag läste hos dig, utan den hade det känts mycket svårare! Jag fick verkligen en bra bas som jag nu kan bygga upp lättare, jämfört med de andra utbytesstudenterna som inte kunde någon kinesiska tidigare.”

Idag fortsätter Sofia läsa kinesiska på Mandarinkinesiskt Språk- o kulturcenter efter sin ett års studie på Taiwan. Hon talar flyttande språk nu.

Den 29 april 2009 tävlade Sofia i den första svenska tävlingen i kinesiska för högstadie- och gymnasieelever och vann första pris! Sofia ledde två andra elever i en talkshow med titeln ”Vem ska bli vinnare”. Hennes utmärkta presentation på flytande kinesiska imponerade på juryn. För mer detaljer, läs rapporten på vår förstasida.

 

中心发展介绍

 

Samarbetspartner: Följande skolor använder sig av Mandarinkinesiskt Språk- och Kulturcentrum:

IB syd gymnasiet, Viktor Rydberg Jarlaplan, Viktor Rydberg Odenplan, Åva Gymnasium i Täby, Internationella Kunskapsgymnasiet , och YBC i Nacka,
Abrahamsbergsskola och Samskolan Djursholm.